donderdag 10 december 2009

Scorende keepers

Hoe vaak zie je het niet? Een keeper gaat in een uiterste poging om het onmogelijke waar te maken mee naar voren. Soms, heel soms lukt zoiets maar de kans van slagen is nog geen 1 procent.
Zo gebeurde het ook gisterenavond. AZ staat in de uitwedstrijd tegen Standaard Luik voor met 1-0. Met die stand bekeren de Almaarders verder en is Luik uitgeschakeld. Bij een 1-1 stand bekert juist Standaard verder en staat AZ met lege handen.

De laatste seconden van de toegevoegde tijd breken aan. Standaard Luik krijgt een vrije trap net buiten het 16-metergebied. In een alles-of-nietspoging gaat de doelman van Standaard mee naar voren. De vrije trap wordt genomen, het hoofd van de keeper wordt gevonden en de bal verdwijnt snoeihard achter de Alkmaarse keeper Romero in het doel. 1-1: AZ uitgeschakeld, Standaard Luik gaat door naar de volgende ronde van het bekertoernooi.


Erg sneu voor AZ, maar dit is wel het gevolg van het laffe verdedigen van een 1-0 voorsprong. Standaard Luik is ook geen Europese hoogvlieger, maar de Nederlandse kampioen heeft slechts een kwartier redelijk gespeeld. Daarin scoorden zij ook, daarna gingen zij achteroverleunen en hopen op een counter, de Belgen moesten immers de aanval gaan zoeken wilden zij verderbekeren. Je wilt op de counter spelen.....dan ga je toch niet je meest gevaarlijke aanvaller, Jermaine Lens, wisselen?!

Geen opmerkingen: