zondag 15 november 2009

Eerste ervaring met de electronische halsband

De halsband werkt prima, we maken al echte vorderingen. Voorheen konden we echt niet de hond los laten lopen want dan was hij er vandoor. In bijgaande video laten we het effect zien na slechts een week trainen.
We hebben hier de electronische halsband wel aan maar hebben hem niet nodig gehad in dit filmpje. De hond is zo onder de indruk dat de commando's met de stem voldoende zijn. Hier loopt hij los en is aan het spelen met andere soortgenoten, aan het ravotten met vrouwtje en elke keer luistert hij perfect!
Let wel dit is aan het strand. Van huis uit is dit een plek waar alle honden wild van worden. De meeste honden lopen er los, er wordt met een bal gespeeld, er wordt gehold, gegild en geroepen, en vooral ............. er is water!!!
Heel toevallig is er in het filmpje zelfs een ontmoeting met een hele roedel malamutes, zelfs dit gaat perfect en gaat de onze voorop in het zwemgeweld.
We hebben goede hoop dat dit de juiste oplossing is in ons geval en hebben begrip voor tegenstanders van deze methode, maar voor ons is het het belangrijkst dat we de hond zijn vrijheid hebben teruggegeven terwijl wij de controle hebben.

Klik op de afspeelknop om de video af te spelen

Geen opmerkingen: