maandag 23 november 2009

Zigana, de musical

Wie kent het verhaal van Zigana? Ik in elk geval niet. Ik was dan ook nogal sceptisch toen de mededeling kwam dat we erheen gingen. Al gauw bleek dat de plaats van handeling Zoetermeer was. Nou, als het tegen zou vallen waren we in elk geval gauw thuis!

De voorstelling vond plaats in het Platinatheater. Platinatheater? Ik woon toch alweer een tijdje in Zoetermeer, maar het Platinatheater had ik nog nooit van gehoord. Later bleek dat het de oude showroom van Safe Motoren was in het industriegebied Lansinghage, welke was omgetoverd in een heus theater.
Bij binnenkomst in de zaal waren we blij verrast met de opzet van het geheel. De zaal bestond uit een aantal tafels met losse stoelen eromheen. Geen aaneengeregen rijen stoelen, geen tribune, heel bijzonder! Ook bijzonder was het podium die uit een aantal lagen bestond.

Een aantal minuten later dan gepland, begon de voorstelling. Het verhaal werd verteld. De oom van Zigana was een held, omdat hij in het verleden de vampiers uit de streek had verjaagd. Op de achttiende verjaardag van Zigana kwam Oom Bartok weer in het dorp. Dit was geheel in plan met wat de doodgewaande vampier Durant had verwacht. Niet geheel toevallig werden diens zoon, Javelin en Zigana verliefd. Zij ontvluchtten het dorp en komen in Parijs waar Zigana's droom werkelijkheid wordt. Dansen in Parijs.

Dan is het tijd voor een welverdiende pauze voor de acteurs en bezoekers. Een ieder wordt verzocht de zaal te verlaten en nadat zogenaamd een technisch probleem is opgelost mag een ieder weer naar binnen.
Bij binnenkomst blijken de tafels vervangen door een soort doodskisten. Wat zou ons te wachten staan?

De voorstelling gaat verder. Voelde jij wat? Volgens mij beweegt de tafel! Een hand steekt door de tafel heen dan openen zich de tafels en blijken ze allen een zombie te bevatten, die de bezoekers de stuipen op het lijf jagen!
Zij zijn allen handlangers van de vampier Durant. Ook de dorpelingen waren inmiddels het spoor gevolgd naar Parijs en werden binnen gelokt in de club van madame LouLou. Durant's plan was geslaagd. Zigana en haar oom waren geheel in overeenstemming met zijn plan beiden in Parijs. Tijd om tot actie over te gaan. Zigana moet zwanger worden van Javelin zodat vampiers voortaan in het licht kunnen leven daarna zal hij voor eens en altijd afrekenen met Bartok. Helaas vinden zowel Durant als Bartok de dood......en Zigana is zij zwanger? Zullen we voortaan ook overdag in angst over onze schouder moeten kijken?

U heeft nog een klein weekje de tijd om daar achter te komen. Wij, drie volwassenen en twee puberende jongens hebben een onverwacht leuke avond beleefd. Leuke decors, uitstekende grime, verrassend goede zang, goed verzorgde dans en een prima te volgen verhaal. Niet alleen het podium werd gebruikt ook tussen de bezoekers werd er geacteerd. Allemaal prima bestanddelen voor een verrassend avondje uit! Wij zijn bij professionele musicals geweest, waar wij ons heel wat minder vermaakt hebben!

Geen opmerkingen: