woensdag 25 november 2009

Afdelingsuitje

Gedachten aan mijn schooljeugd nemen bezit van mij we gaan een middagje uit en we reizen met het openbaar vervoer. Het begeleidingsteam staat ons op te wachten. Het enige wat eigenlijk nog ontbreekt zijn de vaders en moeders die ons uitzwaaien.
Aangekomen in de tramtunnel stappen we tegen tweeen in lijn 6 en zetten koers in zuidelijke richting, waar een dame van de organisatie voortvarend voor ons begint te "strippen". Op het Monnickendamplein wordt ons te kennen gegeven dat we moeten uitstappen. We moeten nog een klein stukje lopen en belanden bij het gebouw van Musicon.
Daar aangekomen blijkt er voor ons de zaal in gereedheid gebracht te zijn voor een snelcursus percussie. Op de stoelen zijn allerlei slaginstrumenten gereedgelegd. Djembe, conga, sambaballen, koeienbellen en ritmestokken waren allemaal voorhanden. Dan besteeg onze leider van deze middag het podium, Cesar Zuiderwijk. Wij kregen les van 's-lands beste drummer! Hij had ook assistente Sarah Lavinia meegenomen, zij zou ons zangtechnisch bijspijkeren op de zangtekst van "Oye coma va", een spaanstalig lied welk bekend werd door de uitvoering van Santana.
Een ieder werd door Cesar gerustgesteld dat je met het slaginstrument nooit vals kon spelen, maar dat je slechts door accenten (hard/zacht of open/gedempt slaan) nuances kan aanbrengen.
Met dat gegeven in het achterhoofd gooide een ieder de schroom van zich af en begon onder leiding van Cesar op drums, aan deze muzikale klus. Toen dat eenmaal zijn vruchten begon af te werpen, ging Saar met ons aan de slag. Dat vlotte ook al heel snel (wat een talent toch) en na een welverdiende pauze werden zang en slag samengevoegd en ging het "Oye como va" perfect, we hebben meerdere malen voor onszelf moeten klappen tenslotte!

Na een afsluitend drankje gingen we weer, vervuld van blijdschap over onze muzikale talenten, met de tram terug naar het centrum, want wij werden verwacht in restaurant "Le Connaisseur". Daar stonden voor ons een aantal tafels gereed, waar wij vervolgens konden gaan genieten van onze keuzes uit het driegangenmenu.
Overal waar lege borden te zien, dus ik ga er vanuit dat een ieder ook hier weer lekker heeft genoten van het eten én van de gezelschap van collegae. Aan tafel viel mij persoonlijk op dat het goed gemixt was. Geen clubjes bij elkaar maar de onderafdelingen zaten best goed verdeeld, wat natuurlijk nieuwe inzichten en gesprekken ten goede komt.
Rest mij nog het organisatieteam te bedanken voor deze geweldige dag. Jullie hadden het goed voor elkaar!

Geen opmerkingen: