woensdag 4 juli 2007

Feyenoord Rotterdam

De stadionclub heeft een slecht, heel slecht, jaar achter de rug. Het vertrek van de Grote Kale Leider, Jeroen van den Herik, zou als een bevrijding moeten werken maar deze uitwerking heeft het niet gehad. Integendeel, Feyenoord sloot het seizoen af met de laagste positie sinds jaren.

Het nieuwe seizoen, begint met nog stéeds naar schatting 17 miljoen euro aan schuld. Dit seizoen is ook het 100-ste seizoen in het bestaan van de club, een jubileumjaar dus.
Dit jaar lijkt het roer helemaal om te gaan. De club moet omhoog en de eerste tekenen zijn zichtbaar. Bert van Marwijk, onder wie de laatste UEFA cup werd gewonnen, werd wederom aangetrokken en voor de zwakkere posities zijn spelers van allure aangetrokken. In de verdediging komen Tim de Cler en Kevin Hofland de stellingen versterken. Op het middenveld gaat Giovanni van Bronckhorst de scepter zwaaien en in de spits is een plaatsje ingeruimd voor topschutter Roy Makaay. Volgens zeggen gaan daar nog namen bijkomen! Deze aankopen zijn volgens het Feyenoord bestuur gedekt uit de inkomsten van de Talentpool I, dit zijn fondsen die speculeren op de toekomstige opbrengsten van de verkopen van de in de selectie aanwezige talenten (Jonathan de Guzman, Royston Drenthe, Tim Vincken, Diego Biseswar, Luigi Bruins, Georginio Wijnaldum en Erwin Mulder) en Talentpool II (Ron Vlaar, Andwélé Slory, Jacob Lensky, Mitchell Schet, Dwight Tiendalli, Sherif Ekramy en Serginho Greene ) .
Uiteraard zullen er ook spelers vertrekken, daar heeft de club nog wel wat werk te verrichten want de selectie moet drastisch worden uitgedund. Zojuist is bekend geworden dat Stein Huysegems zijn transfer heeft afgerond naar FC Twente. Joonas Kolkka en Alfred Schreuder waren al vertrokken naar respectievelijk NAC en FC Twente, Maikel Aerts is over naar Willem II.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo is het maar net. We zullen de ontwikkelingen op de voet blijven volgen. Het belooft een mooi seizoen te worden voor ons Feyenoorders en dat mag ook wel eens.