woensdag 4 juli 2007

West Bromwich Albion

Seizoen 2006-2007 duurde lang en uiteindelijk draaide het uit op een teleurstelling. De rechtstreekse promotieplaatsen werden niet gehaald, maar de playoffs wel. Eerst werd aartsrivaal Wolves voor de zoveelste maal in dat seizoen aan de kant gezet, maar in de finale tegen Derby wist West Brom niet te scoren en Derby wel. Volgens de voetbalwetten heb je dan de wedstrijd verloren met als trieste prijs...nog een seizoen Championship.
Deze teleurstelling heeft natuurlijk zijn uitwerking op aanwezige spelers. Er zijn spelers aanwezig die de potentie hebben om in de Premiership te kunnen spelen en die dat dan ook willen, er zijn er ook bij die de potentie niet hebben, maar dat ook willen. Het komt er in het kort op neer dat de selectie zoals die er vorig seizoen stond anders zal zijn dan die van deze jaargang. Transferperikelen dus.
Kijkend naar vorige seizoenen is West Brom uiterst voorzichtig in het uitgeven van de centjes. Jeremy Peace wil een speler kopen voor een schijntje en zijn eigen spelers verkopen tegen de hoofdprijs. U raadt het al....er gebeurt niet zoveel.
Of toch? Craig Beattie komt over van het Schotse Celtic, Shelton Martis komt over van het Schotse Hibernian, de huur van Sherjill MacDonald is verlengd tot juli 2008, het talent Rob Elvins gaat naar het nietige Aldershot.
Het gonst echter van de geruchten. Kamara, Ellington, Koumas, Davies, Robinson en McShane worden regelmatig in verband gebracht met transfers en dus blijft het afspeuren van de markt een fulltime job, want voor elke vertrekkende speler moet een waardige vervanger worden aangetrokken, mits de Baggies komend seizoen voor de prijzen wil blijven meedoen.

Geen opmerkingen: