dinsdag 3 juli 2007

Startpunt nul


Huh...startpunt nul?

Ja ehh...ik moet natuurlijk ergens beginnen!

Vandaag is dan de grote dag waarop D'n Tikkel zich op een blog gaat storten.
Belangrijke vraag is natuurlijk, wat ga je de mensen dan vertellen?
Dat zal natuurlijk iets te maken hebben met mijn persoonlijke voorkeuren, zoals er zijnwatersport, hengelsport, voetbal en computers.
Zo'n paling als hiernaast afgebeeld blijft natuurlijk de droom van elke visser, echter de palingvangsten lopen al jaren achteruit. Ging je vroeger een avondje peuren dan kwam je geheid met een leuk vrachtje paling thuis, tegenwoordig mag je al blij zijn als je uberhaupt een beet voelt! Volgens zeggen komt dat doordat de jonge aal (glasaal) wordt weggevangen voordat deze de binnenwateren weten te bereiken. Die glasaaltjes die wel door landinwaarts weten te dringen worden daar wel door de beroepsvissers weggevangen.
Alleen al rondom onze mooie Brabantse Biesbos staan al zoveel netten in de omringende rivieren dat deze viswalhalla van weleer weinig tot geen paling meer bevat. Een hengel met worm tegen de schemering uitgooien, draait in het gemeen uit op een grote teleurstelling.
En wat te zeggen van de beschermde aalscholver? Daar komen er ook steeds en steeds meer van voor in de Biesbos, die zullen toch zeker ook wel een aardig vrachtje vis per dag verwerken!
Misschien moeten we er ons gewoon bij neerleggen en tevreden zijn met de vissen die wel volop voorkomen. Ja, dan heb ik het over de brasem. Schep er daar maar eens een van met je schepnet.